Ga terug

Scones

Scones
Bereidingstijd 15 minuten
oventijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang Brood
Keuken Engels
Porties 20 stuks
calorieën 135 kcal

Equipment

  • Deegroller
  • uitsteekvorm of glas (0 7 cm)
  • bakpapier
  • bakkwast

Ingrediënten
  

  • 125 g roomboter koud
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g poedersuiker
  • 1 mespunt zout
  • 150 ml karnemelk ♦ extra om te bestrijken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
  • Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met 3e bakkwast met wat karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. TIP Serveerde scones met jam naar keuze en clotted cream.
Trefwoord Scones