meng in keukenmachine bloem, basterdsuiker,vanillesuiker,boter, helft van het ei en een mespunt zout tot een soepel deeg.
verpak ⅓ van het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Druk de rest van het deeg uit in de springvorm en dek af met plasticfolie. Zet de springvorm 20 minuten in de koelkast
Verwarm de oven voor op 200°
Schil de appels en snij in kleine blokjes. Schep er de kristalsuiker en het kaneelpoeder doorheen.
Verkruimel de speculaasjes en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Verkuimel hier overheen het amandelspijs
Verdeel hier het appelmensgel overheen.
Rol de rest van het deeg uit en snij het deeg in repen. Leg de repen in vlechtvorm op de appelvulling en druk op de randen aan.
Bestrijk de deegrepen en randen met de rest van het ei
Bak de taart in het midden van de oven in 1 uur bruin.