Appeltaart met amandelspijs

Appeltaart met amandelspijs

Appeltaart met amandelspijs
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
oventijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Gebak
Keuken Nederlands
Porties 12 personen
calorieën 445 kcal

Equipment

  • Oven
  • Springvorm 24cm
  • keukenmachine
  • Plastic folie

Ingrediënten
  

  • 300 gr bloem
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr boter
  • 1 ei losgeklopt
  • 6 zoetzure appels Jonagold
  • ½ el kaneel
  • 50 gr kristalsuiker
  • 100 gr speculaasjes
  • ½ pakje amandelspijs
  • 1 mespunt zout

Instructies
 

  • meng in keukenmachine bloem, basterdsuiker,vanillesuiker,boter, helft van het ei en een mespunt zout tot een soepel deeg.
  • verpak ⅓ van het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Druk de rest van het deeg uit in de springvorm en dek af met plasticfolie. Zet de springvorm 20 minuten in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Schil de appels en snij in kleine blokjes. Schep er de kristalsuiker en het kaneelpoeder doorheen.
  • Verkruimel de speculaasjes en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Verkuimel hier overheen het amandelspijs
  • Verdeel hier het appelmensgel overheen.
  • Rol de rest van het deeg uit en snij het deeg in repen. Leg de repen in vlechtvorm op de appelvulling en druk op de randen aan.
  • Bestrijk de deegrepen en randen met de rest van het ei
  • Bak de taart in het midden van de oven in 1 uur bruin.
Trefwoord appel, gebak, spijs, taart