Langs de kust van Petten

Start: Plein 1945 in Petten (NH)

Link: https://wandelnetwerknoordholland.nl/startpunten/route/blauwe-route-vanaf-startpunt-petten/2476/

Provincie: Noord-Holland

Afstand: 6,3 km

Bewegwijzering: Blauwe pijlen

We missen weer een paar pijlen

Na lekker gewandeld te hebben in Overijssel, zijn we weer terug in onze eigen provincie. Wij zijn dol op de wandelingen van Wandelnetwerk Noord-Holland, maar gebruiken wel altijd de app van Wandelnetwerk Noord-Holland erbij want er ontbreekt weleens een pijl, of we zien de pijl gewoon niet.

Vanaf de parkeerplaats lopen we naar het startpunt en vandaar uit beginnen we de wandeling. Het gaat meteen al goed we missen een pijl en lopen rechtdoor en niet rechtsaf. Gelukkig komen we er snel achter. Petten is een lelijk dorp, maar de zee het strand en de opgepimpte Hondsbossche- en Pettemer- Zeewering maakt veel goed.

Het eerste stuk lopen we door een park, er staan wat paddenstoelen, maar de mooiheid is er al een beetje af. Daarna lopen we richting de kust. Er staan een leuke witte huisjes met gekleurde luiken. Leuk voor de foto.

Het informatiecentrum “Kust Zand tegen Zee”

De route gaat langs het informatiecentrum ‘Kust Zand tegen Zee” We gaan even binnen kijken. Hier kun je alles te weten komen over de nieuwe zeewering. Vragen als “zit die Pettense Zeewering nu onder het zand” worden daar beantwoord.”

Na het verlaten van het informatiecentrum lopen we verder langs het pad. Ik heb de neiging om richting het strand te lopen, de zee roept mij, maar we “moeten” de pijlen volgen. We lopen langs een uitkijkpunt en natuurlijk maken we eerst foto’s van de trap om vervolgens naar boven te lopen. Wat een mooi uitzicht en hoe anders is het hier dan vroeger met die lelijke asfaltdijk. Al was het fietsen over een schuine asfaltweg langs het strand ook een bijzondere ervaring.

Eindelijk we mogen het strand op

We lopen verder en mogen eindelijk het strand op, maar niet voordat we nog meer foto’s hebben gemaakt van de houten paaltjes en het helmgras en de mooie lucht.

Het is altijd fijn om langs het water te lopen, veel te snel zijn we bij het punt waar we weer van het strand af moeten. We maken nog wat foto’s van het zand, het water, de schelpjes en de lucht. Kortom van alles eigenlijk.

We willen ook een foto maken van de strandopgang, waarop je kunt zien hoe steil het paadje is en hoe zwaar dat loopt met wandelschoenen. Een mooie foto zonder mensen lukt ons dit keer niet. Er is een vrouw in haar eentje aan het bootcampen. Ze loopt de hele tijd het steile paadje op en af en ze drukt zichzelf ook nog op, Wij vinden het knap en doen het haar niet na. Puffend lopen we naar boven en daar maken we natuurlijk nog wat foto’s.

Achter de duinen

Achter de duinen is het lelijk, maar we zijn benieuwd naar de rest van de route, dus we lopen door en volgen de pijlen. We komen langs gigantische paddenstoelen en langs Schotse Hooglanders. Gelukkig is niet het hele stuk lelijk. Ook hier zijn uitkijkpunten, maar wij hebben geen zin meer om naar boven te lopen.

We komen langs een meertje “Het Korfwater”. Leuk meertje, maar er is vandaag niet zoveel te zien. We zien een paar koolmeesjes, maar verder niks.

Een wandelbroek is waterafstotend een spijkerbroek niet

We gaan weer verder en als we nog maar een kilometer moeten begint het heel hard te regenen. We doen onze regenjassen aan en grappen wat over dat we eigenlijk een waterdichte wandelbroek zouden moeten hebben. Tot overmaat van ramp lopen we ook nog een stukje verkeerd. Met ons hoofd naar beneden hebben we de pijl gemist. Wat een ellende dat wandelen, zeiknat komen we bij de auto aan.

Het is ons weer gelukt een wandeling van 6,3 km veel langer te maken. Volgens onze app hebben we 8,5 km gelopen. Ondanks de regen was het toch een leuke route en gelukkig hebben we de foto’s nog.

Wandelingen in de buurt: Wandelen in Petten en het palendorp, Duintoppentocht verkorte route, Heen en Weertje naar de kust bij Schoorl en Uitwaaien in Callantsoog

Meer over ons

Op deze pagina kun je je abonneren, dan hoef je geen blog meer te missen. Volg je ons al op Instagram, Facebook of Pinterest?

Wandelingen in de buurt

Wandelen door de duinen bij Heemskerk
Heen en weertje naar de kust bij Schoorl
Wandelen in de duinen van Six
Wandelen in Petten en het Palendorp
Heidepadroute
Met zijn drieën door de duinen in Bergen (NH)
Uitwaaien in Callantsoog
Duintoppentocht verkorte route
1 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *