Ommetje van de maand – Amstelland

Wandelnetwerk Noord-Holland

Ommetje van de maand – Amstelland bevat een samenvatting van ommetjes, die wij liepen voor Wandelnetwerk Noord-Holland in de regio Amstelland. Voor het verslag van de wandeling en meer foto’s raad ik je aan om door te klikken naar de site van Wandelnetwerk Noord-Holland.

Genieten in Ouderkerk aan de Amstel – oktober 2023

Op een mistige ochtend liepen we een rondje vanaf de Ouderkerkerplas, langs de Bullewijk (zijtak van de Amstel), door Ouderkerk aan de Amstel, langs de Amstel en molen de Zwaan. Wij stelden zelf deze route van 9,24 kilometer samen. We hebben genoten van de natuur en het mooie dorp. Er zijn momenten dat de snelweg wel erg dichtbij is, maar dit is dan ook het enige nadeel van deze prachtige route.

Een mistige ochtend langs de Bullewijk.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Genieten in Ouderkerk aan de Amstel

Link naar onze komoot.

Natuur in de stad- november 2022

Dat je zo’n mooie wandeling kan maken in Amsterdam aan de rand van Amstelveen, dat wisten we niet. Het Amstelpark, waar wij het ommetje zijn gestart is fantastisch mooi en vooral nu in de herfst. Wij zagen er zelfs eekhoorns. Verder loop je langs de Amstel, een molen, via een graspad en groenstroken naar het Amsterdamse Bos, langs de Bosbaan en terug via de groenstroken van het Gijsbrecht van Aemstelpark. Kortom 8,64 kilometer genieten. Wij maakten er zelf nog een iets langer ommetje van door in het Amstelpark naar de Japanse tuin en de vijver te lopen.

Wij houden van water en spiegelen dus maakten we een omweggetje langs deze mooie plek.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Natuur in de stad

Het Amsterdamse Bos en de Amstelveense heemparken – november 2021

Elk bos is mooi in de herfst en het Amsterdamse Bos zeker. Deze wandeling neemt je mee langs het kersenbloesempark, de Poel en verder door het bos. Daarnaast loop je door drie Amstelveense heemparken, die alle die op hun eigen manier prachtig zijn. Echt genieten deze wandeling van 9,06 kilometer!

De Hoornsloot tussen het Amsterdamse Bos en het  Jac. P. Thijssepark.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Wandelen in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense heemparken.

Ommetje in Uithoorn – april 2021

Eerst een beetje afzien, maar dan is het toch een leuk wandeling. Erg leuk als je van forten houdt en in de omgeving woont. De wandeling begint bij Fort aan de Drecht waarin een pannenkoekenrestaurant gevestigd is. Verderop in de Kwakel kom je ook nog langs een fort. Vanaf de Kwakel wandel je over graspaadjes, vervolgens langs het Zijdelmeer en weer terug naar het Fort aan de Drecht. Een wandeling van 8,02 kilometer

Het Fort aan de Drecht in Uithoorn

Hieronder vind je de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Wandelnetwerk Amstelland het Fortenpad

Wat ook echt een aanrader is als je van forten houdt: Wandelen door en rond Spaarndam

Meer over ons

Op deze pagina kun je je abonneren, dan hoef je geen blog meer te missen. Volg je ons al op Instagram, Facebook, Threads, of Pinterest?

Meer wandelingen in de regio Amstelland

Wandelen door het andere Amsterdam
Ommetje van de maand – Amstelland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *