Ommetje van de maand – Laag Holland

Wandelnetwerk Noord-Holland

Ommetje van de maand – Laag Holland bevat een samenvatting van ommetjes, die wij liepen voor Wandelnetwerk Noord-Holland in Laag Holland. Voor het verslag van de wandeling en meer foto’s raad ik je aan om door te klikken naar de site van Wandelnetwerk Noord-Holland.

Zaans Erfgoed ommetje – maart 2024

Een wandeling van Zaandijk naar Wormerveer langs de Zaan. Terug loop je over de Zaanbrug en het eindpunt is de Zaanse Schans. Je komt langs de mooie Gortershoek met prachtige panden en houten huizen met krullerige gevels. Langs de Zaanbocht met de monumentale pakhuizen en fabrieken. Tot slot wandel je langs de molens, winkeltjes en musea van de Zaanse Schans. Onderweg kom je veel horeca tegen. Soms wandel je langs minder fraaie stukken, maar toch is deze wandeling een aanrader en zeker als je van fotograferen houdt. De wandeling is met de aanlooproute en een extra rondje over de Zaanse Schans 9 kilometer.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland: Zaans Erfgoed ommetje

Leuke dingen doen in de Zaanstreek

Nog niet uitgekeken in de Zaanstreek? In dit blog staan allemaal tips, niet alleen over wandelen, maar ook over leuke winkels, restaurants en voor de borrel.

Czaar Peter en Monet in Zaandam – april 2023

Van mij mag die vlonder nog langer.

Nog nooit schreven we over een ommetje in onze eigen omgeving, maar nu is eindelijk Zaandam aan de beurt. De route is 5,1 kilometer en start bij het station. Je loopt langs het stadhuis van Zaanstad, het Inntel hotel met de stapelhuisjes, over de niet meer zo Gedempte Gracht naar het Czaar Peter huisje. Eén van de oudste houten huisjes in Nederland. Verder kom je langs nog meer plekken waar Czaar Peter geweest is.

Natuurlijk maken we er weer een eigen route van, door suggesties te geven waar je ook langs kunt wandelen. Zo doen wij een klein omweggetje naar het Blauwe huis van Monet en raden we je aan om over de steiger langs de Zaan te lopen.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland: Czaar Peter en Monet in Zaandam

Rondje Volgermeer met uitstapje Broek in Waterland – juli 2022

Zo’n huis is toch echt een omweg waard.

Het Volgermeer is een bijzonder natuurgebied. Nergens zagen wij zoveel soorten wilde bloemen bij elkaar ook zagen we rietzangers, een rietgors en hoorden baardmannetjes. Tel daar de stapstenen bij op en wij zijn verkocht. Een super mooie route van ruim 4 kilometer, maar als je in de buurt bent kun je natuurlijk het historische centrum van Broek in Waterland niet overslaan. Dat maakt de route wel wat langer (7,42 km), maar nog leuker. Onze tip loop de route na 15 juli dan hoef je niet over twee hekken te klimmen.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland: Rondje Volgermeer met uitstapje Broek in Waterland

Linkje voor de komoot liefhebbers.

Pittoresk Edam: meer dan kaas alleen – januari 2021

Op de dam in Edam

We liepen op eerste kerstdag een rondje door het pittoreske Edam, langs de zeedijk en weer terug. Het was prachtig mooi weer en heerlijk rustig.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland: Edam is meer dan kaas alleen

of direct naar komoot

We liepen ook al eerder de Seedijckroute en Edam centrum. Ook echt een aanrader, maar wel voor buiten het broedseizoen.

Meer over ons

Op deze pagina kun je je abonneren, dan hoef je geen blog meer te missen. Volg je ons al op Instagram, Facebook, Threads, of Pinterest?

Meer wandelingen in Laag Holland

Ommetje van de maand – Laag Holland
Leuke dingen doen in de Zaanstreek
Wandelen en varen door het Wormer- en Jisperveld
Wakker worden op de Zaanse Schans
Toerist in eigen land van Monnickendam naar Volendam
Wandelen in Broek in Waterland
Rondje De Rijp, Graft, Noordeinde en de Eilandspolder
Rondje Marken
Seedijckroute en Edam centrum
1 2