Ommetje van de maand – West-Friesland

Wandelnetwerk Noord-Holland

Ommetje van de maand – West-Friesland bevat een samenvatting van ommetjes, die wij liepen voor Wandelnetwerk Noord-Holland in de regio West-Friesland. Voor het verslag van de wandeling en meer foto’s raad ik je aan om door te klikken naar de site van Wandelnetwerk Noord-Holland.

Wandelen door de polder en langs molens bij Opmeer – mei 2024

Een echte lente wandeling door het mooie West-Friese Opmeer en de dorpen Spanbroek en Hoogwoud. Langs het water waar je allemaal jonge dieren spot en een kruidenrijk natuurgebied waar grutto’s en scholeksters nestelen. De route is geheel verhard, maar gaat langs rustige wegen. Je wandelt ook langs twee molens en afhankelijk van het seizoen bollenvelden.

Verder lezen kun je via deze link: Wandelen door de polder en langs molens bij Opmeer

Korenmolen de lastdrager met bloeiende tulpenvelden.

Hauwert en het Egboetswater – februari 2023

Hauwert is een leuk dorpje met een prachtig wit kerkje. Dichtbij het dorp is het natuurgebied het Egboetswater, met de bijzondere Amerikaanse Windmotor. Dit ommetje van 6,83 kilometer begint bij het witte kerkje en via wat nieuwbouw kom je uit in het Egboetswater. Hier kun je genieten van een vogelrijkgebied met heel veel bruggetjes, hekjes en overstapjes, maar ook verharde paden. Op de terugweg kom je door Hauwert.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland: Hauwert en het Egboetswater

De Amerikaanse Windmotor in het Egboetswater.

Authentiek Hoorn – januari 2023

Een leuk ommetje van 4,64 kilometer door Hoorn, langs hofjes, de historische panden, de prachtige torens, poortjes en de bijzondere gevelstenen. Je kijkt je ogen uit in Hoorn . Natuurlijk doen wij een suggestie om de route te verlengen, want het Oostereiland is ook een bezoekje waard. Als je met de trein komt vergeet dan niet om even de ander uitgang van het station te nemen. Daar is het station van de Museumstoomtram. Het museum is dicht tot 1 april, maar de buitenkant van het station is ook erg mooi.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland: Authentiek Hoorn

Foto genomen vanaf het Oostereiland, achter de boot zie je de hoofdtoren.

Monumentendorp Twisk – juni 2022

Dit is zo’n geweldig leuke route. De wandeling begint en eindigt in het prachtige Twisk, waar het ene huis nog mooier is dan de andere. onderweg kom je langs een fietspad, met hazen in het veld en verderop langs een prachtig vogelrijk natuurgebied. Wij deden een uitstapje naar een oeverzwaluwenwand. Ook kom je langs twee stationnetjes van de museum stoomtram en door het mooie Opperdoes. Kortom genieten.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland: Monumentendorp Twisk

Het mooie Twisk.

Historische havenstad Enkhuizen – januari 2022

Op een hele koude tweede kerstdag lopen we een rondje om en door Enkhuizen. We beginnen bij het IJsselmeer, waar de keien en de palen al aardig bevroren zijn. We wandelen langs het Zuiderzeemuseum, een klein stukje door het historische gedeelte, door de haven en terug via de stadswallen. Natuurlijk komen we nog veel meer hoogtepunten tegen.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Historische havenstad Enkhuizen

Zo koud was het bij het IJsselmeer.

Een molenrijke wandeling bij Rustenburg – december 2021

Een regenachtige week doet ons besluiten om een ommetje te doen over verharde paden. We lopen langs dorpjes, molens, een vaart, en langs autoluwe wegen (op de eerste 1,5 kilometer na). Lees de verhalen over de molens en boerderijen, die we tegenkomen. Onderweg zijn er mogelijkheden om een restaurantje te bezoeken, maar er staan ook bankjes langs de route.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Een molenrijke wandeling.

Korenmolen de Otter.

Kasteel Radboud en de oude havens van Medemblik – oktober 2021

Het is altijd fijn om langs het IJsselmeer te lopen. Dit ommetje, dat wij uitgebreid hebben met een rondje om Kasteel Radboud, is kort maar krachtig. Je komt langs prachtige huizen, mooie havens, een kasteel en een park. Aan het eind van de wandeling loop je ook nog over een grasdijk met schapen en kom je langs een bijzonder mooie molen.

Als je goed de beschrijving volgt kom je langs het Kasteel Radboud

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland: Wandelen in Medemblik

Nog meer wandelingen in West-Friesland

Ommetje van de maand – West-Friesland
Struinen rond Enkhuizen
Wandelen bij Vooroever en Groote Vliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *