Ommetje van de maand – Gooi & Vechtstreek

Ommetje van de maand – Gooi & Vechtstreek bevat een samenvatting van ommetjes, die wij liepen voor Wandelnetwerk Noord-Holland in de regio Gooi & Vechtstreek. Voor het verslag van de wandeling en meer foto’s raad ik je aan om door te klikken naar de site van Wandelnetwerk Noord-Holland.

Naarden-vesting verkennen – juli 2024

Naarden-Vesting is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland en een beschermd stadsgezicht. Je kunt er heerlijk wandelen over de wallen, door het stadje en een bezoekje aan het Nederlands Vestingmuseum brengen. Het ommetje is nog geen 5 kilometer, dus er blijft veel tijd over om plaats te nemen op een terras, of een bezoek te brengen aan Het Arsenaal.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Naarden-vesting verkennen

Bloeiende heide in ‘t Gooi – september 2023

Deze wandeling van 9,2 kilometer is weer een echte aanrader, vooral einde augustus en begin september als de heide en de lijsterbes bloeit. We liepen eerst over de Westerheide, waar we reeën en Schotse Hooglanders zagen en daarna via de Bussummerheide weer terug naar de parkeerplaats. Het is altijd genieten in ‘t Gooi, maar nu helemaal.

Even zitten en genieten

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Bloeiende heide in ‘t Gooi

Muiden verkennen – juni 2023

In Muiden kun je heerlijk wandelen. Wij liepen langs de vesting over een grasdijk met een schitterend uitzicht op het Muiderslot en het IJmeer. Via een landelijk weggetje liepen we weer terug naar Muiden, waar we een bezoek brachten aan de kasteeltuinen van het Muiderslot.

Daarna wandelden we door het gezellige centrum van Muiden met leuke cafés en restaurants. Je kunt er fijn op een terras zitten om bootjes te kijken. Na een lekkere lunch vervolgden we onze weg en wandelen over de Sluisstraat langs de Groote Zeesluis en via een mooi park terug naar het parkeerterrein.

Mooi plekje voor een dronefoto

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Muiden verkennen

Wij hebben twee routes gecombineerd namelijk de Vestinggrachtroute (3 km) en de Muiderbergroute (10,42). De laatste route hebben we verkort. Onze route is 8,87 km

Link naar ons GPX bestand of onze komoot.

Buitenplaatsenommetje in ‘s Graveland – oktober 2022

De landgoederen en de buitenplaatsen in ‘s Graveland zijn altijd mooi, maar in de herfst als de bomen kleuren en het pad vol bladeren ligt is het er nog mooier. Je kunt hier kiezen voor meerdere wandelingen, of je loopt de themaroute van 15 kilometer. Wij kozen voor een ommetje van 5,5 kilometer en kwamen langs landhuis Boekesteyn, Landgoed Bantam, het Spanderswoud en terug langs de ‘s Gravelandsevaart. Het was weer een fijne wandeling!

Nu nog groen, maar straks meer herfstkleuren.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Buitenplaatsenommetje in ‘s Graveland

Hilversum is meer dan alleen een Mediastad – maart 2022

Een natuur in de stad route. Langs parken, villawijken, een stukje door het bos en langs twee botanische tuinen. Wat is het prachtig in Hilversum. De wandeling begint bij de kerkbrink waar het Museum Hilversum gevestigd is. Wij gaan zeker nog een keertje terug om een bezoek te brengen aan de Pinetum Blijdenstein. Het is een ommetje van 5 kilometer, maar je kunt er een heel dagje uit van maken met een bezoek aan het museum, de wandeling, de tuin en vervolgens lunchen of dineren in het gezellige centrum.

Een eindeloze vlonder in de Oude Haven.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Hilversum is meer dan alleen een Mediastad

Een-heidewandeling op de Hoorneboegse heide – september 2021

Het is nog geen september, maar toch alvast een ommetje. Dat heeft te maken met de bloeitijd van de heide. Deze wandeling is elk seizoen leuk, maar vanaf 18 augustus tot begin september als de hei bloeit is het er het mooist. Wat je allemaal nog meer tegenkomt kun je lezen in het blog.

Overal waar je kijkt paarse heide

Hieronder vind je de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Wandelen op de Hoornboegse heide

Ommetje Wat is het mooi in ‘t Gooi – augustus 2021

Vroeger stonden hier hele andere dieren.

De ’s-Gravelandse Buitenplaatsen daar komen wij vaak en graag. Landgoed Gooilust is één van de pareltjes van deze buitenplaatsen. Voor het ommetje van augustus combineerden we een wandeling op Gooilust met het Corversbos. Als je op dinsdag- of zaterdag middag gaat kun je de wandeling ook nog combineren met een bezoek aan de siertuin van Gooilust. Wij hebben genoten geniet je even mee?

Hieronder vind je de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Mooi Gooi

Meer wandelingen in ‘t Gooi en informatie over ons

Op deze pagina kun je je abonneren, dan hoef je geen blog meer te missen. Volg je ons al op Instagram, Facebook, Threads, of Pinterest?

Ommetje van de maand – Gooi & Vechtstreek
Wandelen over de Westerheide en door Laren
Bommelsteinroute – Nederhorst den Berg
Huizen haven van ‘t Gooi
De Laarderhoogtroute
s-Gravelandse Buitenplaatsen en het Spanderswoud
Wandelen rondom Naarden-Vesting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *