Ommetje van de maand – Regio Alkmaar

Wandelnetwerk Noord-Holland

Ommetje van de maand – Regio Alkmaar bevat een samenvatting van ommetjes, die wij liepen voor Wandelnetwerk Noord-Holland in de Regio Alkmaar. Voor het verslag van de wandeling en meer foto’s raad ik je aan om door te klikken naar de site van Wandelnetwerk Noord-Holland.

Langs de molens van Oudorp – februari 2024

Een prachtige landelijke omgeving dichtbij Alkmaar.

Een ommetje van 7 kilometer langs de mooie molens van Oudorp en een stukje binnenstad van Alkmaar. Wij hebben genoten van de natuur zo dichtbij de grote stad, liepen door leuke Alkmaarse straatjes en kwamen weer van alles tegen. De wandeling en het het wandelverslag zijn echt een aanrader.

Verder lezen kun je via deze link: Langs de molens van Oudorp

Groeten uit de Harger- en Pettemerpolder – mei 2023

Zo leuk, die gele kwikstaarten tussen de schapen.

Een afwisselende route van 9,11 kilometer. Vanaf het wandelstartpunt Groet loop je de duinen in, vervolgens wandel je door de Harger- en Pettemerpolder. Op het eerste gezicht een gewone polder met schapen en lammetjes, maar tot onze verrassing zagen we allemaal bijzondere vogels. Je kunt ook nog een paar extra kilometers maken door naar vogelparadijs de Putten te wandelen. Wij deden dat niet vanwege het slechte weer. Ook kom je langs de mooie Hargermolen, terug loop je over een grasdijk om vervolgens weer uit te komen in het gezellige dorp Groet.

Verder lezen kun je via deze link: Groeten uit de Harger- en Pettemerpolder

Wandelen door het Rijk der Duizend Eilanden – september 2022

Dagelijks zijn er verschillende veilingen; Zie de schuiten met aardappelen, bloemkolen en sperziebonen het veilinghuis in varen en bied mee. 

Dit is niet alleen een ommetje, maar een uitje waar je de hele dag zoet mee kan zijn. Het ommetje begint met een bezoek aan het Museum Broekerveiling en een vaartocht door het Rijk de Duizend Eilanden. Tijdens het ommetje loop je langs het waterrijke gebied met schapen, een molen, een sluisje en karakteristieke huizen. Het mooiste is toch wel het gebouw van de Broekerveiling zelf echt een bezoek waard.

Verder lezen kun je via deze link: Wandelen door het Rijk der Duizend Eilanden

Het is goed toeven bij Egmond aan den Hoef – april 2022

Prachtig zo’n bollenveld en het is goed te zien welke kleur tulpen er vorig jaar stonden.

Vorig jaar liepen we deze route, zodat we dit jaar op tijd zouden zijn voor een bollenvelden wandeling. Een ommetje langs de bollen in Noord-Holland is begin april net te vroeg, maar begin mei een beetje te laat. Vandaar deze oplossing. Toch is deze route ook een aanrader, als de bollenvelden niet bloeien. Zo loop je langs de duinrand, een klooster, overblijfselen van een kasteel en een slotkapel.

Verder lezen kun je via deze link: Het is goed toeven bij Egmond aan den Hoef

Een molenrijke wandeling bij Rustenburg – december 2021

Korenmolen de Otter.

Een regenachtige week doet ons besluiten om een ommetje te doen over verharde paden. We lopen langs dorpjes, molens, een vaart, en langs autoluwe wegen (op de eerste 1,5 kilometer na). Lees de verhalen over de molens en boerderijen, die we tegenkomen. Onderweg zijn er mogelijkheden om een restaurantje te bezoeken, maar er staan ook bankjes langs de route.

Verder lezen kun je via deze link: Een molenrijke wandeling.

Ommetje in Bergen (NH) – maart 2021

De bomen zijn nog kaal, maar de lente komt er aan.

Wat hebben we weer genoten van dit ommetje. Je komt afwisselend, door het dorp, het bos, een weiland met prachtige vergezichten en door het duingebied van PWN. Een combinatie van natuur, gezelligheid en hele mooie huizen.

Verder lezen kun je via deze link: Bergen, kunstenaarsdorp aan de kust van Noord-Holland

Ommetje in Alkmaar- februari 2021

De molen van Piet en zijn spiegelbeeld.

Op 24 januari 2021 was het heerlijk weer en heel druk in de natuur, daarom deden wij een rondje om en door de stad. Wat is Alkmaar een prachtige stad.

Verder lezen kun je via deze link: Alkmaar Prachtstad

Meer over ons

Op deze pagina kun je je abonneren, dan hoef je geen blog meer te missen. Volg je ons al op Instagram, Facebook, Threads, of Pinterest?

Meer wandelingen in de regio Alkmaar

Ommetje van de maand – Regio Alkmaar
Uitwaaien in de polder
Heen en weertje naar de kust bij Schoorl
Wandelen in de duinen van Six
Heidepadroute
Met zijn drieën door de duinen in Bergen (NH)
Het Monnikenpad
Landgoederenroute Heiloo
1 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *