Alle ommetjes van de maand

Wandelnetwerk Noord-Holland

Naast het schrijven van ons eigen blog, schrijf ik sinds november 2020 een verslag voor Wandelnetwerk Noord-Holland. De ingrediënten zijn hetzelfde, maar de uitwerking is net even anders. Adriaan en ik wandelen samen en hij maakt de meeste foto’s. Er staan net iets minder grapjes in en er wordt wat meer informatie gegeven over de plekken waar we langskomen.

Naarden-vesting verkennen – juli 2024

Naarden-Vesting is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland en een beschermd stadsgezicht. Je kunt er heerlijk wandelen over de wallen, door het stadje en een bezoekje aan het Nederlands Vestingmuseum brengen. Het ommetje is nog geen 5 kilometer, dus er blijft veel tijd over om plaats te nemen op een terras, of een bezoek te brengen aan Het Arsenaal.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Naarden-vesting verkennen

Wandelen door de polder en langs molens bij Opmeer – mei 2024

Korenmolen de lastdrager met bloeiende tulpenvelden.

Een echte lente wandeling door het mooie West-Friese Opmeer en de dorpen Spanbroek en Hoogwoud. Langs het water waar je allemaal jonge dieren spot en een kruidenrijk natuurgebied waar grutto’s en scholeksters nestelen. De route is geheel verhard, maar gaat langs rustige wegen. Je wandelt ook langs twee molens en afhankelijk van het seizoen bollenvelden.

Verder lezen kun je via deze link: Wandelen door de polder en langs molens bij Opmeer

Wandelen door kleurrijk Julianadorp – april 2024

Een gele kwikstaart tussen de tulpen.

De tulpenvelden staan in bloei in Julianadorp! Deze wandeling is altijd leuk, maar in april en begin mei nog mooier. Eerst wandel je over fietspaden langs bloeiende velden, daarna langs het mooie Mariëndal, een uitkijktoren, een bos en terug wandel je door de duinen. Wij kwamen enorm veel soorten vogels tegen en hebben erg genoten.

Verder lezen kun je via deze link: Wandelen door kleurrijk Julianadorp

Zaans Erfgoed ommetje – maart 2024

Een wandeling van Zaandijk naar Wormerveer langs de Zaan. Terug loop je over de Zaanbrug en het eindpunt is de Zaanse Schans. Je komt langs de mooie Gortershoek met prachtige panden en houten huizen met krullerige gevels. Langs de Zaanbocht met de monumentale pakhuizen en fabrieken. Tot slot wandel je langs de molens, winkeltjes en musea van de Zaanse Schans. Onderweg kom je veel horeca tegen. Soms wandel je langs minder fraaie stukken, maar toch is deze wandeling een aanrader en zeker als je van fotograferen houdt. De wandeling is met de aanlooproute en een extra rondje over de Zaanse Schans 9 kilometer.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland: Zaans Erfgoed ommetje

Langs de molens van Oudorp – februari 2024

Een prachtige landelijke omgeving dichtbij Alkmaar.

Een ommetje van 7 kilometer langs de mooie molens van Oudorp en een stukje binnenstad van Alkmaar. Wij hebben genoten van de natuur zo dichtbij de grote stad, liepen door leuke Alkmaarse straatjes en kwamen weer van alles tegen. De wandeling en het het wandelverslag zijn echt een aanrader.

Verder lezen kun je via deze link: Langs de molens van Oudorp

Callantsoog ontdekken – januari 2024

Op een hele koude dag een strandwandeling maken is misschien niet zo’n goed idee. Vooral als je tegenwind hebt op het strand, maar gelukkig kun je de wandeling ook omkeren via de site van Wandelnetwerk Noord-Holland. Deze wandeling heeft alles: strand, polders voor trekvogels, binnenduinen en een dorpje met gezellige restaurants. Voor de echte koukleumen, bewaar deze wandeling van bijna 9 kilometer voor het voorjaar, want je komt ook langs meerdere bollenvelden.

Verder lezen kun je via deze link: Callantsoog ontdekken

De polder achter de duinen.

Door de duinen bij Duin & Kruidberg – december 2023

Deze route van natuurmonumenten heet eigenlijk de Konik-route. Konikpaarden en Schotse Hooglanders zijn we niet tegengekomen, maar wel damherten en schapen. Het is een prachtige route. Vanaf Landgoed Duin en Kruidberg loop je de duinen in. Het gaat meteen steil omhoog naar een uitzichtpunt. Je komt langs bunkers en een tankgracht, die nu helemaal opgaan in de natuur. Prachtige lanen, kale duinen en een mooi moerasachtig dal. Ruim zeven kilometer genieten.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Door de duinen bij Duin & Kruidberg

geen konikpaarden, maar damherten.

Herfst rond buitenplaats Leyduin – november 2023

Buitenplaats Leyduin is prachtig, met de mooi landhuizen, de Leybeek en het prachtige Belvedère. De wandeling is 4,68 kilometer, maar er valt zoveel te zien en te genieten dat je er zo een paar uur kunt doorbrengen. Het is er prachtig in de herfst, maar na het schrijven van dit ommetje wil ik er ook een keer wandelen in de lente. Je kunt er een hapje eten bij Gasterij Leyduin en als je er geen genoeg van kunt krijgen kun je daar ook blijven slapen.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Herfst rond buitenplaats Leyduin

Wij waren er eerder op 22 november 2019. Als je dat verslag ook wil lezen kun je op deze link klikken

Het prachtige Belvedère op buitenplaats Leyduin

Genieten in Ouderkerk aan de Amstel – oktober 2023

Op een mistige ochtend liepen we een rondje vanaf de Ouderkerkerplas, langs de Bullewijk (zijtak van de Amstel), door Ouderkerk aan de Amstel, langs de Amstel en molen de Zwaan. Wij stelden zelf deze route van 9,24 kilometer samen. We hebben genoten van de natuur en het mooie dorp. Er zijn momenten dat de snelweg wel erg dichtbij is, maar dit is dan ook het enige nadeel van deze prachtige route.

Een mistige ochtend langs de Bullewijk.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Genieten in Ouderkerk aan de Amstel

Bloeiende heide in ‘t Gooi – september 2023

Deze wandeling van 9,2 kilometer is weer een echte aanrader, vooral einde augustus en begin september als de heide en de lijsterbes bloeit. We liepen eerst over de Westerheide, waar we reeën en Schotse Hooglanders zagen en daarna via de Bussummerheide weer terug naar de parkeerplaats. Het is altijd genieten in ‘t Gooi, maar nu helemaal.

Even zitten en genieten

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Bloeiende heide in ‘t Gooi

Haarlem heeft alles – augustus 2023

Een bijzonder leuk ommetje door het centrum van Haarlem, langs de bolwerken en de Drosteboulevard. Als je start bij het station is het ommetje nog geen 5 kilometer, maar je kunt er gerust een dagje weg van maken. Eet heerlijke taartjes bij Queens, bezoek De St. Bavokerk, ga naar het Frans Hals Museum locatie Hal, molen de Adriaan, of naar de bioscoop in de Koepel. Haarlem is fantastisch en heeft alles!

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Haarlem heeft alles

Als je parkeert bij parkeergarage de Kamp, dan is de aanlooproute iets anders: Link naar Komoot

Locatie Hal van het Frans Hals Museum

Een koninklijke wandeling – juli 2023

Vroeger gingen wij altijd wandelen bij het Koningshof. Het was en is daar heel fijn, het huis is een plaatje en het bos en de duinen er omheen zijn prachtig. Op sommige plekken van deze wandeling is het zo heuvelachtig, waardoor het lijkt of je in het buitenland bent. Wij kwamen bijna niemand tegen en troffen er twee damherten.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Een koninklijke wandeling

Wij deden een combinatie van de drie routes, die starten vanaf het parkeerterrein. Je kunt eerst de blauwe en daarna de groene route doen, die zijn samen 4,75 kilometer. Of je doet de route zoals wij deden via komoot, dan is de route 6,5 kilometer

Link naar komoot voor onze versie van de wandeling.

Deze twee damherten wilden wel even poseren.

Muiden verkennen – juni 2023

In Muiden kun je heerlijk wandelen. Wij liepen langs de vesting over een grasdijk met een schitterend uitzicht op het Muiderslot en het IJmeer. Via een landelijk weggetje liepen we weer terug naar Muiden, waar we een bezoek brachten aan de kasteeltuinen van het Muiderslot.

Daarna wandelden we door het gezellige centrum van Muiden met leuke cafés en restaurants. Je kunt er fijn op een terras zitten om bootjes te kijken. Na een lekkere lunch vervolgden we onze weg en wandelen over de Sluisstraat langs de Groote Zeesluis en via een mooi park terug naar het parkeerterrein.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Muiden verkennen

Wij hebben twee routes gecombineerd namelijk de Vestinggrachtroute (3 km) en de Muiderbergroute (10,42). De laatste route hebben we verkort. Onze route is 8,87 km

Link naar ons GPX bestand of onze komoot.

Mooi plekje voor een dronefoto

Groeten uit de Harger- en Pettemerpolder – mei 2023

Een afwisselende route van 9,11 kilometer. Vanaf het wandelstartpunt Groet loop je de duinen in, vervolgens wandel je door de Harger- en Pettemerpolder. Op het eerste gezicht een gewone polder met schapen en lammetjes, maar tot onze verrassing zagen we allemaal bijzondere vogels. Je kunt ook nog een paar extra kilometers maken door naar vogelparadijs de Putten te wandelen. Wij deden dat niet vanwege het slechte weer. Ook kom je langs de mooie Hargermolen, terug loop je over een grasdijk om vervolgens weer uit te komen in het gezellige dorp Groet.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Groeten uit de Harger- en Pettemerpolder

Zo leuk, die gele kwikstaarten tussen de schapen.

Czaar Peter en Monet in Zaandam – april 2023

Nog nooit schreven we over een ommetje in onze eigen omgeving, maar nu is eindelijk Zaandam aan de beurt. De route is 5,1 kilometer en start bij het station. Je loopt langs het stadhuis van Zaanstad, het Inntel hotel met de stapelhuisjes, over de niet meer zo Gedempte Gracht naar het Czaar Peter huisje. Eén van de oudste houten huisjes in Nederland. Verder kom je langs nog meer plekken waar Czaar Peter geweest is.

Natuurlijk maken we er weer een eigen route van, door suggesties te geven waar je ook langs kunt wandelen. Zo doen wij een klein omweggetje naar het Blauwe huis van Monet en raden we je aan om over de steiger langs de Zaan te lopen.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Czaar Peter en Monet in Zaandam

Van mij mag die vlonder nog langer.

Nog niet uitgekeken in de Zaanstreek? In dit blog staan allemaal tips, niet alleen over wandelen, maar ook over leuke winkels, restaurants en voor de borrel.

Rond het kopje van Bloemendaal – maart 2023

Het nieuwe Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland is officieel geopend! Daarom liepen wij twee hele leuke routes in Bloemendaal. De rode route: Rondje Caprera is 2,93 kilometer en de blauwe route Duin en Daalse ommegang van 4,2 kilometer. Samen zijn ze 7,14 kilometer. Het is een route waarbij je door het hoogteverschil veel trappen moet beklimmen. Je begint bij de uitkijktoren op het Kopje en loopt vanaf daar naar wandelpark Caprera. Nu staat het er vol met sneeuwklokjes, een prachtig gezicht. Daarna kom je langs een hertenkamp, het Bloemendaals bos, een heemtuin en langs de prachtige Duin en Daalseweg. Daarna loop je weer terug naar boven.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Rond het kopje van Bloemendaal

Langs de Lage Duin en Daalseweg staan prachtige huizen te spiegelen in het water.

Hauwert en het Egboetswater – februari 2023

Hauwert is een leuk dorpje met een prachtig wit kerkje. Dichtbij het dorp is het natuurgebied het Egboetswater, met de bijzondere Amerikaanse Windmotor. Dit ommetje van 6,83 kilometer begint bij het witte kerkje en via wat nieuwbouw kom je uit in het Egboetswater. Hier kun je genieten van een vogelrijkgebied met heel veel bruggetjes, hekjes en overstapjes, maar ook verharde paden. Op de terugweg kom je door Hauwert.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Hauwert en het Egboetswater

De Amerikaanse Windmotor in het Egboetswater.

Authentiek Hoorn – januari 2023

Een leuk ommetje van 4,64 kilometer door Hoorn, langs hofjes, de historische panden, de prachtige torens, poortjes en de bijzondere gevelstenen. Je kijkt je ogen uit in Hoorn . Natuurlijk doen wij een suggestie om de route te verlengen, want het Oostereiland is ook een bezoekje waard. Als je met de trein komt vergeet dan niet om even de ander uitgang van het station te nemen. Daar is het station van de Museumstoomtram. Het museum is dicht tot 1 april, maar de buitenkant van het station is ook erg mooi.

Verder lezen en meer foto’s bekijken kun je via onderstaande link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Authentiek Hoorn

Foto genomen vanaf het Oostereiland, achter de boot zie je de hoofdtoren.

Een wandeling door Santpoort-Noord – december 2022

Landgoed Duin en Kruidberg is geweldig mooi en het landhuis prachtig. Je kunt er vergaderen, slapen, maar ook lunchen en dineren. Voor ons was het de start van een leuk ommetje door Santpoort-Noord. Langs Kennemergaarde, door een woonwijk en langs een winkelcentrum, maar ook langs schitterende huizen, een molen en een mooi park. Kijk goed in het struikgewas op de Middenduinerweg, misschien sta je wel oog in oog met een ree. Nog niet uitgewandeld kies dan voor één van de routes van Natuurmonumenten door de duinen.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Een wandeling door Santpoort-Noord

Na de wandeling nog een keer foto’s maken van deze prachtige plek.

Vind je 5,5 kilometer te kort? Meer wandelingen, die starten vanaf dit punt zijn: De Brederode route (8 km) en Op zoek naar het Konikpaard (7,5 km). Deze laatste route zou je er aan vast kunnen knopen. De eerste is een soortgelijke route als het ommetje.

Natuur in de stad- november 2022

Dat je zo’n mooie wandeling kan maken in Amsterdam aan de rand van Amstelveen, dat wisten we niet. Het Amstelpark, waar wij het ommetje zijn gestart is fantastisch mooi en vooral nu in de herfst. Wij zagen er zelfs eekhoorns. Verder loop je langs de Amstel, een molen, via een graspad en groenstroken naar het Amsterdamse Bos, langs de Bosbaan en terug via de groenstroken van het Gijsbrecht van Aemstelpark. Kortom 8,64 kilometer genieten. Wij maakten er zelf nog een iets langer ommetje van door in het Amstelpark naar de Japanse tuin en de vijver te lopen.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Natuur in de stad

Wij houden van water en spiegelen dus maakten we een omweggetje langs deze mooie plek.

Buitenplaatsenommetje in ‘s Graveland – oktober 2022

De landgoederen en de buitenplaatsen in ‘s Graveland zijn altijd mooi, maar in de herfst als de bomen kleuren en het pad vol bladeren ligt is het er nog mooier. Je kunt hier kiezen voor meerdere wandelingen, of je loopt de themaroute van 15 kilometer. Wij kozen voor een ommetje van 5,5 kilometer en kwamen langs landhuis Boekesteyn, Landgoed Bantam, het Spanderswoud en terug langs de ‘s Gravelandsevaart. Het was weer een fijne wandeling!

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Buitenplaatsenommetje in ‘s Graveland

Op deze foto (van 25/9) is het er nog hartstikke groen, maar dat duurt niet lang meer.

Vind je 5,5 kilometer te kort? Meer wandelingen en ommetjes van ons in de buurt zijn: ‘s Gravenlandse buitenplaatsen en Spanderswoud, Wat is het mooi in ‘t Gooi en Hilversum meer dan alleen een mediastad.

Wandelen door het Rijk der Duizend Eilanden – september 2022

Dit is niet alleen een ommetje, maar een uitje waar je de hele dag zoet mee kan zijn. Het ommetje begint met een bezoek aan het Museum Broekerveiling en een vaartocht door het Rijk de Duizend Eilanden. Tijdens het ommetje loop je langs het waterrijke gebied met schapen, een molen, een sluisje en karakteristieke huizen. Het mooiste is toch wel het gebouw van de Broekerveiling zelf echt een bezoek waard.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Wandelen door het Rijk der Duizend Eilanden

Dagelijks zijn er verschillende veilingen; Zie de schuiten met aardappelen, bloemkolen en sperziebonen het veilinghuis in varen en bied mee. 

IJmuiden Rauw aan Zee – augustus 2022

Als je dit ommetje loopt, ontdek je dat IJmuiden meer is dan de Hoogovens en verse vis eten. Dit ommetje gaat langs de Lage Vuurtoren met uitzicht op het Forteiland. Vervolgens loop je langs bunkers de duinen in. Om te ontdekken hoe mooi de natuur is en wat een geweldig strand Ijmuiden heeft. Aan het eind rijden we nog even naar de visboer, want IJmuiden bezoeken zonder vis te eten gaat nooit meer gebeuren.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

IJmuiden Rauw aan Zee

Foto genomen vanuit één van de bunkers van de bunkerroute.

Wij combineerden de gele en groene route. Hier vind je het GPX bestand en de link naar Komoot.

Rondje Volgermeer met uitstapje Broek in Waterland – juli 2022

Het Volgermeer is een bijzonder natuurgebied. Nergens zagen wij zoveel soorten wilde bloemen bij elkaar ook zagen we rietzangers, een rietgors en hoorden baardmannetjes. Tel daar de stapstenen bij op en wij zijn verkocht. Een super mooie route van ruim 4 kilometer, maar als je in de buurt bent kun je natuurlijk het historische centrum van Broek in Waterland niet overslaan. Dat maakt de route wel wat langer (7,42 km), maar nog leuker. Onze tip loop de route na 15 juli dan hoef je niet over twee hekken te klimmen.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Rondje Volgermeer met uitstapje Broek in Waterland

Zo’n huis is toch echt een omweg waard.

Voor de komoot liefhebbers: http://www.westphil.nl/download/routes/2022-06-26_Volgermeer_Broek_in_Waterland.gpx

Monumentendorp Twisk – juni 2022

Dit is zo’n geweldig leuke route. Je begint en eindigt in het prachtige Twisk, waar het ene huis nog mooier is dan de andere. Je komt langs een fietspad, met hazen in het veld en verderop wandel je langs een prachtig vogelrijk natuurgebied, met een uitstapje naar een oeverzwaluwenwand. Je komt langs twee stationnetjes van de museum stoomtram en door het mooie Opperdoes. Kortom genieten.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Monumentendorp Twisk

Het mooie Twisk.

Vogels kijken bij Spaarndam – mei 2022

Deze route hebben we al een keer gelopen voor ons eigen blog, maar toen was het winter en laat. We wilden een keer terug voor de vogels bij het Landje van Gruijters, want die zitten er alleen in het voorjaar.

Het is een heerlijk rondje vanaf de Westbroekplas, langs het Landje van Gruijters en twee forten, door Spaarndam en de Hekslootpolder.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Vogels kijken bij Spaarndam

De gedempte Kleine Haarlemmersluis.

Het is goed toeven bij Egmond aan den Hoef – april 2022

Vorig jaar liepen we deze route, zodat we dit jaar op tijd zouden zijn voor een bollenvelden wandeling. Een ommetje langs de bollen in Noord-Holland is begin april net te vroeg, maar begin mei een beetje te laat. Vandaar deze oplossing. Toch is deze route ook een aanrader, als de bollenvelden niet bloeien. Zo loop je langs de duinrand, een klooster, overblijfselen van een kasteel en een slotkapel.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Het is goed toeven bij Egmond aan den Hoef

Prachtig zo’n bollenveld en het is goed te zien welke kleur tulpen er vorig jaar stonden.

Hilversum is meer dan alleen een Mediastad – maart 2022

Een natuur in de stad route. Langs parken, villawijken, een stukje door het bos en langs twee botanische tuinen. Wat is het prachtig in Hilversum. De wandeling begint bij de kerkbrink waar het Museum Hilversum gevestigd is. Wij gaan zeker nog een keertje terug om een bezoek te brengen aan de Pinetum Blijdenstein. Het is een ommetje van 5 kilometer, maar je kunt er een heel dagje uit van maken met een bezoek aan het museum, de wandeling, de tuin en vervolgens lunchen of dineren in het gezellige centrum.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Hilversum is meer dan alleen een Mediastad

Een eindeloze vlonder in de Oude Haven.

Verrassend Sint Maartenszee – februari 2022

Het dorp bestaat bijna alleen uit vakantiehuisjes en appartementen. Dit is ook geen wandeling door het dorp of langs de weg, maar door de duinen naar zee. Je komt wel langs de Kerncentrale van Petten, maar verder voor de rest kun je genieten van de natuur een hapje eten op het strand en kom je langs het prachtige Zwanenwater. De route is ook te verlengen door richting Petten te lopen.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Verrassend Sint Maartenszee

Het beklimmen van een hoog duin wordt beloond met dit uitzicht.

Historische havenstad Enkhuizen – januari 2022

Op een hele koude tweede kerstdag lopen we een rondje om en door Enkhuizen. We beginnen bij het IJsselmeer, waar de keien en de palen al aardig bevroren zijn. We wandelen langs het Zuiderzeemuseum, een klein stukje door het historische gedeelte, door de haven en terug via de stadswallen. Natuurlijk komen we nog veel meer hoogtepunten tegen.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Historische havenstad Enkhuizen

Zo koud was het bij het IJsselmeer.

Een molenrijke wandeling bij Rustenburg – december 2021

Een regenachtige week doet ons besluiten om een ommetje te doen over verharde paden. We lopen langs dorpjes, molens, een vaart, en langs autoluwe wegen (op de eerste 1,5 kilometer na). Lees de verhalen over de molens en boerderijen, die we tegenkomen. Onderweg zijn er mogelijkheden om een restaurantje te bezoeken, maar er staan ook bankjes langs de route.

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Een molenrijke wandeling.

Korenmolen de Otter.

Het Amsterdamse Bos en de Amstelveense heemparken – november 2021

Elk bos is mooi in de herfst en het Amsterdamse Bos zeker. Deze wandeling neemt je mee langs het kersenbloesempark, de Poel en verder door het bos. Daarnaast loop je door drie Amstelveense heemparken, die alle die op hun eigen manier prachtig zijn. Echt genieten deze wandeling!

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Wandelen in het Amsterdamse Bos en de Amstelveense heemparken.

De Hoornsloot tussen het Amsterdamse Bos en het  Jac. P. Thijssepark.

Kasteel Radboud en de oude havens van Medemblik – oktober 2021

Het is altijd fijn om langs het IJsselmeer te lopen. Dit ommetje, dat wij uitgebreid hebben met een rondje om Kasteel Radboud, is kort maar krachtig. Je komt langs prachtige huizen, mooie havens, een kasteel en een park. Aan het eind van de wandeling loop je ook nog over een grasdijk met schapen en kom je langs een bijzonder mooie molen.

Als je goed de beschrijving volgt kom je langs het Kasteel Radboud

Verder lezen kun je via de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Wandelen in Medemblik

Een-heidewandeling op de Hoorneboegse heide – september 2021

Het is nog geen september, maar toch alvast een ommetje. Dat heeft te maken met de bloeitijd van de heide. Deze wandeling is elk seizoen leuk, maar vanaf 18 augustus tot begin september als de hei bloeit is het er het mooist. Wat je allemaal nog meer tegenkomt kun je lezen in het blog.

Overal waar je kijkt paarse heide

Hieronder vind je de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Wandelen op de Hoornboegse heide

Ommetje Wat is het mooi in ‘t Gooi – augustus 2021

Vroeger stonden hier hele andere dieren.

De ’s-Gravelandse Buitenplaatsen daar komen wij vaak en graag. Landgoed Gooilust is één van de pareltjes van deze buitenplaatsen. Voor het ommetje van augustus combineerden we een wandeling op Gooilust met het Corversbos. Als je op dinsdag- of zaterdag middag gaat kun je de wandeling ook nog combineren met een bezoek aan de siertuin van Gooilust. Wij hebben genoten geniet je even mee?

Hieronder vind je de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Mooi Gooi

Ommetje ontdek Schagen – juli 2021

Wat een heerlijk pleintje bij het Slot

West Friesland was goed bevallen, dus voor het ommetje van de maand gingen we weer die kant op. Schagen is een gezellig stadje, dat omringd wordt door groen. Wij hebben genoten van de wandeling, de waterlelies, de kikkers en de wilde bloemen.

Hieronder vind je de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Ontdek Schagen

Ommetje Kolhorn is geweldig – juni 2021

Een tuintje in Kolhorn.

Wat een verrassing is het dorpje Kolhorn. We wisten niet wat we zagen. We liepen door het dorp langs het water naar Barsingerhorn om via een grasdijk weer terug te lopen. We zagen mooie tuintjes, huisjes en natuurlijk vogels en schapen. We moesten over hekjes klimmen en we waren blij dat we een lange broek aan hadden. Waarom? Lees zelf maar.

Hieronder vind je de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Kolhorn is geweldig

Ommetje Vatrop en Stroe – mei 2021

De kleiput van Vatrop

Wieringen wij komen er steeds weer terug. Dit keer om een wandeling te doen voor Wandelnetwerk Noord-Holland, want wat is er leuker dan een knooppuntenroute vol met tips van een kenner. Het is er zo mooi en heerlijk rustig. Wij hebben genoten van de wijde blik over zee, de vogels, de vele picknickplaatsen, een kleine wandeltuin en nog veel meer.

Hieronder vind je de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Wieringen wat ben je mooi

De smaak te pakken? lees ook: Alweer naar Wieringen en Wandelen op Wieringen (deel 1)

Ommetje in Uithoorn – april 2021

Het Fort aan de Drecht in Uithoorn

Eerst een beetje afzien, maar dan is het toch een leuk wandeling. Erg leuk als je van forten houdt en in de omgeving woont. In het Fort aan de Drecht is een pannenkoekenrestaurant gevestigd. Jammer dat de restaurants nu nog dicht zijn, maar misschien een tip voor later.

Hieronder vind je de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Wandelnetwerk Amstelland het Fortenpad

Wat ook echt een aanrader is als je van forten houdt: Wandelen door en rond Spaarndam

Ommetje in Bergen (NH) – maart 2021

De bomen zijn nog kaal, maar de lente komt er aan.

Wat hebben we weer genoten van dit ommetje. Je komt afwisselend, door het dorp, het bos, een weiland met prachtige vergezichten en door het duingebied van PWN. Een combinatie van natuur, gezelligheid en hele mooie huizen.

Hieronder vind je de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Bergen, kunstenaarsdorp aan de kust van Noord-Holland

Ommetje in Alkmaar- februari 2021

De molen van Piet en zijn spiegelbeeld.

Op 24 januari was het heerlijk weer en heel druk in de natuur, daarom deden wij een rondje om en door de stad. Wat is Alkmaar een prachtige stad.

Hieronder vind je de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Alkmaar Prachtstad

Ommetje in Edam – januari 2021

We liepen op eerste kerstdag een rondje door het pittoreske Edam, langs de zeedijk en weer terug. Het was prachtig mooi weer en heerlijk rustig. Hieronder vind je de link naar de pagina van Wandelnetwerk Noord-Holland:

Edam is meer dan kaas alleen

of direct naar komoot

Op de dam in Edam

Ommetje in Huisduinen – december 2020

Lange Jaap vanaf de binnenplaats Van Fort Kijkduin

Voor het ommetje van de maand december gingen we naar Huisduinen, waar je fantastisch kan wandelen. Hieronder vind je de link naar het ommetje

Genieten van de leegte in Huisduinen

of direct naar komoot

Ommetje in Velsen-Zuid – november 2020

Zo mooi daar bij Beeckestijn

Een wandeling bij buitenplaats Beeckestijn en Velserbeek. Je komt langs prachtige vijvers, tuinen en een parkachtig bos. Echt genieten daar.

Een wandeling rond buitenplaatsen Beeckestijn en Velserbeek

of direct naar komoot

8 reacties

 • Ja hoor meerdere, ik stuur je een linkje!

  Groetjes Laura

 • Zeer mooie foto’s en leuke wandelingen.
  Jullie hebben toch ook ooit ” De Ansterdamse waterleidingduinen gedaan.
  Ik kan deze niet vinden.

  Mvg
  John Timmermans

 • Hoi Ineke wat leuk je reactie en ik stuur je wel even een mail hoe Adriaan zijn foto’s maakt.

  groetjes Laura

 • Goeden morgen
  Heb weer genoten van al je mooie wandelingen en foto’s.
  Ik heb een vraagje welk bewerkingsprogramma gebruik jij?

  Kijk uit naar wat je komend jaar weer moois voor ons hebt.

 • Ja, vind ik ook. Binnenkort maar weer een keer heen 😀

 • Beeckestijn is zo mooi ,leuk blog en mooie foto’s het is er elk jaar getijde anders en mooi

  Groetjes
  Karen

 • Dankjewel Maria, hartstikke leuk je reactie! en veel plezier alvast.

 • Ommetje in Edam – januari

  Wat een prachtige wandeling. Mooie vergezichten en de foto’s zijn een waardevolle toevoeging. Peter en ik gaan deze wandeling zeker een keer maken!
  Veel wandelplezier voor jullie dit nieuwe jaar en liefs en groetjes van Peter en Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *